Søvnens filosofi i Ekko på P2 (Hele intervjuet)

Reklamer

13 thoughts on “Søvnens filosofi i Ekko på P2 (Hele intervjuet)

  1. Dette er noe av det beste og mest tankevekkende jeg har hørt på lenge! Lastet ned og sendt til venner. Takk!

  2. Det er veldig farlig å vise at en ikke har mistet hukommelsen og kontakten med samvittighet osv. Jeg skvatt da jeg hørte dette sagt høyt. Men det gir et lite håp. Jeg mener det var en kjerne av noe riktig tidligere. Det stemmer ikke at «soldat»-holdningen er så vellykket. Det som ble bygd opp av velferd, det vi hadde av likeverd ( om enn skrøpelig og med mange feil), blir ødelagt av den rendyrkede kortsiktige grådigheten. Blir for mye dette her. Mener at en ganske god utvikling er gått over i et veldig destruktivt spor. Som tjæresandforferdeligheten.
    Forøvrig mener jeg at det naturvitenskapelige er like avhengig av ånd som andre fag. Det jeg har oppfattet av slike fagområder, er at områdene møtes. Og jeg tror at forholdet mellom mennesker følger naturlover akkurat som naturen. Vi har sjel (jeg er ikke religiøs), ånden må være med.
    Vil lese essayet når jeg finner det. Takk for at dette kom på lufta.

  3. Takk for innlegget på P2. Fantastisk å høre deg om dine tanker og filosofi. Ser at du har en blogg her med mye spennende temaer. Jeg vil derfor spørre deg om du har vurder å lage en en slags «lydblogg» ? Der du i stedet for å skrive innlegg, kan snakke fritt om temaene / lese det høyt i et opptak. Det hadde i allefall slått ann hos meg.

  4. Jeg håper og tror at menneskene som i dag lever som «soldater» kommer til å samle seg til ett opprør. Dette bygger jeg på at vi ikke blir lykkeligere av å eie mer, man ønsker å forurense mindre og vi ønsker å leve i takt med sinnet. De som i dag bryter med «vestens væremåte» ødelegger for økonomisk vekst, og blir uglesett. Derfor er det ikke lett å bryte med sterke krefter som vil kjene mer hvert kvartal.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s